Antep Fıstıklı Mekik

Antep Fıstıklı Mekik

15-20 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Gerekli malzemeler: 1 çay bardağı Antep fıstığı 4 yumurta 7 yemek kaşığı toz şeker 16 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 çay bardağı süt 2 çay kaşığı kabartma tozu Süslemek için Antep fıstığı Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Ayçiçek yağını ve

Tahinli Cevizli Kurabiye

Tahinli Cevizli Kurabiye

30 adet Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 15 dakika Gerekli malzemeler: 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı tahin 1 paket vanilya 3.5 su bardağı un Üzeri için ceviz Cevizleri mutfak robotunda iri çekin. Tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar

Kuru Meyveli Çikolata

Kuru Meyveli Çikolata

6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 10 dakika Gerekli malzemeler: 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı kuru kayısı 2 çay bardağı mısır gevreği 100 gr beyaz ya da bitter çikolata Çikolatayı benmari usulü eritin. Kuru kayısıları ince doğrayın. Çikolata ve kuru meyveleri iyice karıştırıp muffin kağıtlarına paylaştırın.

Şehzade Pilavı

Şehzade Pilavı

6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30 dakika Gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı kabuksuz Antep fıstığı 2 yemek kaşığı badem 2 yemek kaşığı kuru üzüm 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 soğan 1 çay kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı

Fındıklı Krokanlı Pasta

Fındık Krokanlı Pasta

8-10 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Gerekli malzemeler: 200 gr fındık 1 paket hazır pasta tabanı 1.5 yemek kaşığı granür kahve 1 su bardağı sıcak su 1 paket krem şanti 1 çay bardağı süt Krokan için 1 su bardağı toz şeker Pasta tabanının alt kısmını tabağa yerleştirin. Bir kapta sıcak su ve kahveyi karıştırıp pasta

Cevizli Kayısılı Kurabiye

Cevizli Kayısılı Kurabiye

15 adet Hazırlama süresi: 25 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Gerekli malzemeler: 1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz 1/2 su bardağı kuru kayısı 500 gr un 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 100 gr margarin 1.5 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın Unu kaba aktarın. Şeker, yumurta, margarin ve kabartma tozunu ekleyip